Schön On December - 17 - 2013

Minecraft byggturnering är något som vi har haft ett flertal gånger under spektrum och som alltid går till på samma sätt. Deltagarna får reda på ett tema samtidigt som turnering påbörjas och har sedan 24h på sig att, i creative-mode, bygga något som är så häftigt som möjligt men inom temats ramar. Bedömningen sker sedan utav några i crew (oftast utvalda på plats) samt turneringsansvarig.

Saker som kommer tänkas på under bedömning:

  • Utseende
  • Funktionalitet (om sådant är en del av temat (t.ex. om man blivit frågad att bygga en maskin eller dylikt))
  • Koppling till temat
  • Användning av redstone (redstone är som salt och peppar. Lagom och det är jättebra för mycket och det blir vidrigt)
  • Originalitet
  • Kreativitet
  • Användning av miljön

Bedömningen sker inte på en poängbaserad skala men det ovan är saker som kommer att räknas in i resultatet. I slutändan är det alltså juryn som bestämmer (juryn kan bestämma sig för att använda ett poäng system för att bedöma men ett sådant är inte fastställt i förväg.

Håll utkik efter morgondagens nyhet! Glhf!

Categories: News

Kommentarer är avstängda.

?>