Niklas ‘Poopmaister6000’ Hallgren

Niklas Sebastian Hallgren är född 1993, bor i Lund och går under nicknamet “Poopmaister6000”, som för första gången nu avsöljats kommer från ett gammalt familjelösenord som Niklas en dag ansåg var tufft nog att översätta till engelska och identifiera sig själva online som.

Poopmaister6000 har spelat med Basement LAN som sponsor sedan sommaren 2016 då vi uppmärksammade hans potential och ville stötta hans resa. Ett lyckat samarbete som tagit oss båda till nya nivåer.

Snabbinfo

Spel:
Super Smash Bros. Melee & for Wii U

Melee main:
Jigglypuff

for Wii U main:
Captain Falcon,
Kirby

Jobb & Fritid

Niklas jobbar i skrivande stund som systemutvecklare i Malmö. Förutom att spela kompetitiv Super Smash och jobba spelar han även Overwatch och tidigare även Dota 2, CS:S’s Zombie Escape, MTP-target kompetitivt och spelar lite allt möjligt casual tillsammans med vänner. När spel inte tar upp tiden finns där även brädspel, videoredigering & fysisk träning bland intressena.

Esportskarriär

Smash-resan har varit kvick, över två år gick Niklas från okänd till en del av södra Sveriges elit. Rankad 4 i Skåne på Super Smash Bros. Melee och 11 i Skåne i Super Smash Bros. for Wii U är ett betyg på den dedikation, brinnande motivation och hårda arbete som lagts ner för att nå sina mål:

Kortsiktigt

> Top 10 Skåne 2017

Långsiktigt

> Bäst i världen

“Min bästa vinst är mot en som heter King Funk, men jag jobbar på det”
– förklarar Poopmaister6000

För att nå sina mål tränar Niklas dagligen och deltar turneringar så ofta som möjligt, minst en gång varannan vecka.

Vilken karaktär är din main?

I melee mainas Jigglypuff, i for Wii U mainas Captain Falcon & Kirby.

Varför Smash?

Niklas började med att spela Melee efter skolan i högstadiet men började tycka om tävlingsinriktad Smash när Brawl kom. Mellan 2011 och 2014 deltog han i Brawl-turneringar i Skåne-området. Efter det gick han över till Smash 4 men kollade även på Melee-turneringar. Ville inte riktigt spela Melee först eftersom det verkade så svårt att bli bra på. 2015 gav jag mig slutligen in på det och hade mer roligt än jag någonsin kunde anat.”

< ?>